H Αρχαία Ολυμπία «ξαναζωντανεύει» ψηφιακά όπως ήταν στην ακμή της, πριν από 2.000 χρόνια!

Η ψηφιακή αναπαράσταση της Αρχαίας Ολυμπίας αποτελεί έργο του υπουργείου Πολιτισμού και της Microsoft – Δείτε το αυθεντικό Ολυμπιακό Στάδιο, τους ναούς του Δία και της Ήρας αλλά και το εργαστήριο του διάσημου γλύπτη μέσω της τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης
Σε ένα εντυπωσιακά ρεαλιστικό ταξίδι στην Αρχαία Ολυμπία, όπως ήταν στην ακμή της, πριν από 2.000 χρόνια, μπορεί πλέον να συμμετέχει ολόκληρη η ανθρωπότητα. Την μοναδική αυτή ευκαιρία προσφέρει το έργο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Microsoft «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος», που αποτελεί μια ψηφιακή διατήρηση και αποκατάσταση του σπουδαίου αρχαιολογικού χώρου μέσω της τεχνητής νοημοσύνης.

«Το έργο “Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος” είναι ένας μοναδικός τρόπος να γνωρίσεις την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Οι επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο μπορούν να «επισκεφθούν» μέσα από τη ψηφιακή απεικόνιση το χώρο όπως ήταν στην αρχαιότητα και να βιώσουν την ιστορία και τις αξίες που πρεσβεύει χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος εγκαινίασε σήμερα το έργο.

Πράγματι  πρόκειται για μια νέα μορφή ψηφιακής αρχειοθέτησης η οποία θα συνεχίσει να προσφέρει μια «πύλη» σε μια άλλη εποχή, βοηθώντας μας να κατανοήσουμε τι έχει επιτύχει η ανθρωπότητα στο παρελθόν και υπενθυμίζοντάς μας τι μπορούμε να καταφέρουμε σήμερα.

Το έργο αποκαθιστά ψηφιακά 27 μνημεία στο χώρο, μεταξύ αυτών, το Στάδιο, τους ναούς του Δία και της Ήρας, το εργαστήριο του Φειδία. Στην τρισδιάστατη εμπειρία, αυτά τα κτίρια ανασυντίθενται με ρεαλιστική λεπτομέρεια, με επίπονη έρευνα από διεπιστημονική ομάδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για να είναι όσο το δυνατόν πιο πιστά στην αρχική τους μορφή. Αυτό περιλαμβάνει ιστορικά χρονοδιαγράμματα των αλλαγών του χώρου, με την πάροδο του χρόνου και απεικονίσεις τεχνουργημάτων από κάθε περίοδο.

Ο χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας αναπαρίσταται με ακριβείς ψηφιακές λεπτομέρειες, επιτρέποντάς σας να μοιραστείτε την πολιτιστική κληρονομιά αυτού του εντυπωσιακού χώρου

arxaia-olympia__4_
arxaia-olympia__5_
arxaia-olympia__6_
arxaia-olympia__7_
arxaia-olympia__8_

Σχετικά